Schoonheid: Plasma lift

Een nieuwe techniek om onder andere uw oogleden te liften, kraaienpootjes te verminderen en ongewenste rimpels uit uw gezicht of hals te doen verminderen! En het mooiste is dat dit alles kan zonder in uw huid te prikken of te snijden.

Hoe werkt een plasma lift?

Tijdens een Plasma lift wordt uw huid op kleine schaal behandeld met plasma. Een kleine boog, die bestaat uit geladen plasma, raakt uw huid puntsgewijs aan. Daardoor trekken de huidvezels samen en krijgt u vrij wel onmiddellijk een liftend effect. Zonder de huid aan te raken creëren we met de plasma pen een gebied dat gelift en verstevigd wordt. Dankzij deze techniek kunnen we met veel precisie werken op bepaalde probleemzones.

Een sessie duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. Het behandelde gebied herstelt zeer snel. In veel gevallen is één behandeling al voldoende, maar in sommige complexere gevallen zijn meerdere behandelingen vereist. Na de behandeling kan uw huid – vooral rond de ogen – gezwollen zijn. Korstjes verdwijnen meestal na 7-10 dagen.

Welke zones zijn behandelbaar?

De plasma lift, is uitermate geschikt voor:

Huidversteviging van het bovenste en/of onderste ooglid

Fronsrimpels

Kraaienpootjes

Neus / Lip lijn

Lip lijntjes (rimpeltjes)

Pigmentvlekken, ouderdomsvlekjes en Fibromen/Steelwratjes.

Voor de behandeling en nazorg

Voor we gaan starten met de behandeling nemen we eerst de intake met u door.

Er worden zogenaamde voor-foto’s gemaakt, die dienen als referentie voor de controle.

Na het invullen van de intake gaan we het te behandelen gebied verdoven met verdovende crème, dit laten we even goed intrekken voor we starten. Dit betekent niet dat de behandeling pijnloos zal zijn maar het is veel beter vol te houden.

Na het inwerken verwijderen we een gedeelte van de crème, op dit gedeelte van de huid gaan we starten. Er worden zeer kleine “stipjes” gemaakt met de plasma pen. We raken de huid niet aan, maar we blijven ongeveer 1 a 2 millimeter boven de huid. De plasma pen maakt een soort boog in de huid wat lijkt op een bliksemflits. Hierdoor krimpt de huid gelijk. We houden de pen telkens maximum één seconde (vaak minder lang) boven de huid.

De behandeling duurt dus niet lang, om u een idee te geven zijn we bijvoorbeeld +- 10-15 min bezig met 1 ooglid. Na de behandeling heeft u direct geen pijn meer het kan hoogstens een beetje branderig aanvoelen.

Na de behandeling heeft de huid 7 tot 10 dagen nodig om te herstellen. Houdt hier dus ook rekening mee met de afspraken die u in de week na de behandeling plant.

Na een behandeling aan de oogleden,  zullen de ogen wat dikker worden, dit is een heel normaal proces.

Na de behandeling

Na een plasma lift ervaren de meeste mensen een branderig gevoel, dat vergelijkbaar is met zonnebrand. Dit verdwijnt na enkele uren. Daarnaast kan zwelling ontstaan zowel boven als onder de ogen. Deze reacties kunnen per persoon verschillen en kunnen soms langer aanhouden. Deze reacties horen bij het natuurlijke genezingsproces en in sommige gevallen kan de roodheid en zwelling tot 3-5 dagen aanhouden. Koelen mag niet na de behandeling, het stopt krimping van de huid en belemmerd het eindresultaat

Bij het genezingsproces van het behandelde gebied ontstaan heel kleine korstjes op de kleine gaatjes die met plasma in uw huid zijn gemaakt. Deze zullen vanzelf loslaten (niet krabben of wrijven). Deze korstjes houden ongeveer 7-10 dagen aan en verdwijnen dan weer vanzelf. Zolang er korstjes op de huid zitten probeer de huid  zo veel en zo lang mogelijk droog te houden. (denk hierbij aan douchen, zweten, etc.)

Als uw huid weer is genezen na ca. 10 dagen, adviseren wij het gebruik van hoge zonnebrandcrème (SPF factor 50) om zonnebrand te voorkomen tot minstens 3 maanden na de behandeling. U dient blootstelling aan zonlicht en zonnebanken zo veel mogelijk te vermijden, het gebruik van een afdekkende zonnebril is aan te raden.

Het resultaat is optimaal na ca 3 tot 4 maanden i.v.m. de collageenwerking. In sommige gevallen is een tweede behandeling nodig voor een mooi resultaat. Deze herhalingsbehandeling kan na ca. 3 maanden plaatsvinden.

Wanneer u deze nazorginstructies goed opvolgt, werkt dit mee aan een snel herstel van uw huid.

Wat is het resultaat na lange termijn

Het resultaat kan even lang blijven als bij een gewone ooglidcorrectie. Dit is afhankelijk van uw levensstijl en huidconditie. Na de behandeling zijn de huidvezels samengetrokken en wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Het collageen wordt in de maanden na de behandeling aangemaakt.

Leuk Weetje

Het effect van een oogliftcorrectie d.m.v. operatieve huidverwijdering blijft 5 tot 10 jaar en is dus, zoals vele mensen denken, niet permanent. Het nadeel is dat de huid volledig wordt doorgesneden. Hierdoor ontstaat er veel littekenweefsel. Deze behandeling kunt u niet blijven herhalen. De plasma behandeling met de Accor pen kan u, indien gewenst, zo vaak herhalen als u wil.