Gezonde kwarktaart met kokos, perzik en aardbei. Met een bodem van Brinta!

 In Uncategorized

Voor deze moeilijke tijd een taartje waar je vrolijk van wordt.

En nog gezond ook!

Dit taartje kan je serveren met een verjaardag of als een gezond tussendoortje.

Ik eet hem als ontbijt 😊

Wat hebben we allemaal nodig

Voor de vulling

  • 1000 gram kwark
  • Honing
  • Kokosrasp + kokosvlokken
  • 15 blaadjes gelatine (op 100 gram één blaadje)
  • Doosje diepvries perziken
  • Doosje diepvries aardbeien

Mag natuurlijk ook altijd vers zijn 😉                        

Voor de taartbodem

  • 170 gram brinta
  • 40 gram kokosolie (gesmolten)
  • 40 gram walnoten
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 1 eetlepel honing

Materialen

  • Springvorm van 22 cm
  • Bakpapier
  • Staafmixer
  • Pannetje

Voorbereiding

  • Aardbeien en perziken ontdooien.
  • Oven voorverwarmen op 175 graden.
  • Bakpapier in de springvorm. (enkel de bodem)
  • Gelatineblaadjes weken in koud water.

De Bereiding

Voor de taartbodem

  • Meng de ingrediënten voor de taartbodem goed door elkaar in een mengkom.
  • Verdeel het mengsel in de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Plaats hem nu voor 15 min in het midden van de oven.
  • Na de 15 min bakken, goed laten afkoelen voordat de eerste laag kwark erop komt.

De eerste laag

  • In het pannetje meng je 475 gram kwark, 3 eetlepels kokosrasp en een koffielepel honing. Even met de staafmixer en zet op het vuur. Knijp nu 5 gelatineblaadjes uit, roer door het kwark/kokosmengsel en blijf roeren tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Let op: het mengsel mag niet koken! Iets laten afkoelen en de eerste laag kan op de taartbodem. Plaats hem in de koelkast. Ongeveer een uurtje voordat de volgende laag erop kan.

De tweede laag

  • In het pannetje meng je 250 gram kwark , 250 gram perziken en een koffielepel honing. Pureer alles met de staafmixer en zet op het vuur. Knijp 5 gelatineblaadjes uit, roer door het kwark/perzikenmengsel en blijf roeren tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Iets laten afkoelen en plaats het mengsel op de eerste laag van de taart en zet terug in de koelkast. Ook weer een uurtje in de koelkast.

De derde laag

  • In het pannetje meng je 275 gram kwark, 225 gram aardbeien en een koffielepel honing. Pureer alles met de staafmixer en zet op het vuur. Knijp 5 gelatineblaadjes uit, roer door het kwark/aardbeienmengsel en blijf roeren tot de gelatineblaadjes zijn opgelost. Iets laten afkoelen en plaats het mengsel op de tweede laag van de taart en zet terug in de koelkast. Nu voor minimaal twee uur in de koelkast.

Zodra de taart klaar is kan je hem garneren met kokosrasp en kokosvlokken.

Smakelijk! Liefs, Claudia ❤

Recent Posts