Kip Pilav met bloemkoolrijst!
Een gezond gerechtje voor tussen de feestdagen door boordevol eiwitten, vitamines en vezels.
De ingrediënten voor 2 personen
- 400 gr bloemkoolrijst
- 2 kipfilets
- ui
- 1 kleine prei
- 2 puntpaprika’s
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 3 eetlepels Ketjap Manis
- 3 halve perziken
- 1 á 2 eetlepels siroop van de perziken
- 2 eetlepels cashewnoten
- koriander
De voorbereiding
- Snij de kipfilet in blokjes ( ik marineer ze vaak de dag ervoor met: olijfolie, Ketjap Manis, peper en zout)
- Snipper de ui en snij de prei en puntpaprika’s in ringetjes.
- Snij de perzikjes in blokjes en bewaar het siroop.
- Breek de cashewnootjes in stukjes en hak de koriander fijn. (Bewaar deze voor de garnering)
De bereiding
- fruit de gesnipperde ui.
- Roerbak de kipfilet bruin.
- Voeg de prei en puntpaprika toe. Roerbak 5 min.
- Voeg nu de tomatenpuree, Ketjap Manis en het siroop toe. Roerbak 5 min.
- Als laatste voeg je de blokjes perzik toe en roerbak 1 á 2 minuten.
- Bereidt de bloemkoolrijst zoals aangegeven op de verpakking. (Je kan natuurlijk ook kiezen voor een ander soort rijst)
- Garneer met de cashewnootjes en koriander.
Geniet van dit heerlijke gezonde gerechtje wat in een handomdraai op tafel staat.
Liefs Claudia 🖤
Recent Posts