Kip Pilav met bloemkoolrijst!

 In Uncategorized

Een gezond gerechtje voor tussen de feestdagen door boordevol eiwitten, vitamines en vezels.

De ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 2 kipfilets
  • ui
  • 1 kleine prei
  • 2 puntpaprika’s
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 3 eetlepels Ketjap Manis
  • 3 halve perziken
  • 1 á 2 eetlepels siroop van de perziken
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • koriander

De voorbereiding

  • Snij de kipfilet in blokjes ( ik marineer ze vaak de dag ervoor met: olijfolie, Ketjap Manis, peper en zout)
  • Snipper de ui en snij de prei en puntpaprika’s in ringetjes.
  • Snij de perzikjes in blokjes en bewaar het siroop.
  • Breek de cashewnootjes in stukjes en hak de koriander fijn. (Bewaar deze voor de garnering)

De bereiding

  • fruit de gesnipperde ui.
  • Roerbak de kipfilet bruin.
  • Voeg de prei en puntpaprika toe. Roerbak 5 min.
  • Voeg nu de tomatenpuree, Ketjap Manis en het siroop toe. Roerbak 5 min.
  • Als laatste voeg je de blokjes perzik toe en roerbak 1 á 2 minuten.
  • Bereidt de bloemkoolrijst zoals aangegeven op de verpakking. (Je kan natuurlijk ook kiezen voor een ander soort rijst)
  • Garneer met de cashewnootjes en koriander.

Geniet van dit heerlijke gezonde gerechtje wat in een handomdraai op tafel staat.

Liefs Claudia 🖤

Recent Posts